Επισκευές - Service Αυτοκινήτου

Επισκευές – Service Αυτοκινήτου

Ο χειρότερος τύπος εξόδων είναι ο απροσδόκητος, είτε πρόκειται για μια σοβαρή ιατρική κατάσταση είτε για μια επισκευή σπιτιού πολλών ευρώ ή όταν το κλιματιστικό τελικά σβήσει. Αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι λογαριασμοί που μπορούν να εξαντλήσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Οι απροσδόκητες βλάβες με το αυτοκίνητό σας μπορεί επίσης να είναι σοκαριστικά δαπανηρές. Χρειάστηκε ποτέ να αντικαταστήσετε ένα κιβώτιο ταχυτήτων σε ένα από τα οχήματά σας; Μπορεί να γίνει πραγματικά άσχημο πολύ γρήγορα! Μιλάμε για πολλά χρήματα.

Τι να προσέξετε στο Service Αυτοκινήτου

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε. Το αυτοκίνητό σας έχει πολλά χιλιόμετρα; Εάν οδηγείτε ένα όχημα με χιλιόμετρα που έχει ξεπεράσει πολύ το εξαψήφιο σημάδι, πιθανότατα ανησυχείτε ότι δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Και για καλό λόγο. Όσο μεγαλώνει το όχημά σας, τόσο πιο επιρρεπές θα είναι σε βλάβες. Ένα σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σας και να το κρατήσετε στο δρόμο για χρόνια.

Τι θα γινόταν αν μόλις αγοράζατε ένα νέο αυτοκίνητο;

Η φροντίδα είναι μια καλή ιδέα ακόμη και για νέους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Γιατί; Δεδομένου ότι όλα τα αυτοκίνητα υποτιμώνται με την πάροδο του χρόνου, η φροντίδα τους είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αξίας τους. Ένα καλό συνεργείο αυτοκινήτων, μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση οδήγησης χωρίς να χρειάζεται να αγχώνεστε για εκτεταμένα έξοδα.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο νέου αυτοκινήτου του θα κρατήσει το όχημα και τον προϋπολογισμό σας καλυμμένο είναι μέγιστης σημασίας. Πολλοί από εμάς εξαρτόμαστε από τα οχήματά μας για δουλειά και δεν θα ρισκάρουμε την ασφάλεια τόσο του αυτοκινήτου όσο και των ανθρώπων μας.

Επίσης μια καλή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη 24/7, καθημερινά, για να προσφέρει άμεση οδική βοήθεια σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου σας. Πολλά σχέδια περιλαμβάνουν ενοικίαση και όλα τα σχέδια περιλαμβάνουν ρυμούλκηση.

Οι περισσότεροι από εμάς οδηγούσαμε αυτοκίνητο ή φορτηγό από την εφηβεία μας. Οι περισσότερες από τις ζωές μας είναι σχεδόν αδιανόητες χωρίς δικό μας όχημα. Έτσι, όταν το όχημά μας χαλάσει, καταλήγουμε να επηρεαζόμαστε άμεσα. Οι απότομες βλάβες του οχήματος αποδεικνύονται ακριβές με κάθε δυνατό τρόπο. Όταν το όχημά μας απαιτεί μια βασική επισκευή αυτοκινήτου ή μια γρήγορη επισκευή, συχνά βιαζόμαστε να το πάμε στο συνεργείο αυτοκινήτων. Όσο προσεκτικό και περίεργο κι αν ακούγεται, αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Μερικές επισκευές είναι τόσο κρίσιμες αλλά τόσο απλές που μπορούμε εύκολα να τις εκτελέσουμε στο σπίτι. Αυτό μας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα προφανώς. Ακολουθούν λοιπόν 5 απλές διορθώσεις για αυτοκίνητα που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Προσθήκη υγρού υαλοκαθαριστήρα και αλλαγή λεπίδων

Η ανεμπόδιστη ορατότητα για ασφαλή οδήγηση είναι σημαντική. Το υγρό πλυντηρίου βοηθά να βεβαιωθείτε ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι απαλλαγμένο από βροχόπτωση και βρωμιά από το δρόμο. Ευτυχώς, η διατήρηση της δεξαμενής σε υψηλά επίπεδα με αρκετό από αυτό το αναζωογονητικό υγρό που μοιάζει με τοξικό δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το καπό και να ελέγξετε για ένα καπάκι με μια πινακίδα που αντιπροσωπεύει το παρμπρίζ και διακεκομμένες γραμμές που αντιπροσωπεύουν το υγρό πλυσίματος αυτοκινήτων.

Για γρήγορο εντοπισμό, τα καπάκια είναι συνήθως μπλε ή κίτρινα. Ανοίξτε το και γεμίστε τη δεξαμενή. Περιστασιακά θα χρειαστείτε ένα νέο σετ υαλοκαθαριστήρων. Ευτυχώς, η εναλλαγή τους, αφού βασικά κουμπώνουν στη θέση τους, είναι επίσης μια απλή δουλειά. Υπάρχει πάντα ένα μικρό κουμπί που πατάτε για να απελευθερώσετε μια λεπίδα και άλλες φορές γλιστρούν σε ένα γάντζο στο τέλος του βραχίονα. Οι λεπίδες δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν και στις δύο περιπτώσεις, οπότε δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα λερώσετε αντί να το σκουπίσετε.

2. Αλλάξτε ένα σκασμένο ελαστικό

Ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο ένα όχημα ονομάζεται “Λάστιχα” είναι επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου σας. Και κάθε τόσο, θα σας πέφτουν στα ίσια. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη υπόθεση η αλλαγή ενός σκασμένου ελαστικού και μπορεί ενδεχομένως να είναι μια σωτήρια δεξιότητα για να κατακτήσετε. Τα βασικά μέτρα περιλαμβάνουν χαλάρωση των παξιμαδιών (με κλειδί), ανύψωση του αυτοκινήτου από το έδαφος χρησιμοποιώντας βάση γρύλου, αφαίρεση των παξιμαδιών (και μετά το ελαστικό), τοποθέτηση του εφεδρικού ελαστικού, συμπίεση των παξιμαδιών πίσω, κατέβασμα του αυτοκίνητο, και τελικά διασφαλίζοντας ότι τα παξιμάδια είναι σφιχτά. Κάτι απλό.

3. Μπαταρία

Το νούμερο 3 στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε οδηγός είναι να εκκινήσει ένα όχημα με άδεια μπαταρία. Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει μερικά καλώδια βραχυκυκλωτήρα, ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο ή φορτηγό (ή μια φορητή μίζα) και λίγη γνώση που μοιραζόμαστε εδώ:

 • Σταθμεύστε το jumper αυτοκίνητο ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο με μια νεκρή μπαταρία.
 • Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο αυτοκίνητα είναι σβηστά και μετά ανοίξτε το καπό τους.
 • Συνδέστε τον θετικό πόλο της μπαταρίας που έχει σταματήσει στο ένα άκρο του κόκκινου (θετικού) καλωδίου βραχυκυκλωτήρα και συνδέστε τον άλλο κόκκινο (θετικό) σφιγκτήρα καλωδίου στον θετικό πόλο της καλής μπαταρίας.
 • Συνδέστε το ένα άκρο ενός μαύρου (αρνητικού) καλωδίου βραχυκυκλωτήρα στον αρνητικό πόλο της καλής μπαταρίας και συνδέστε το άλλο μαύρο (αρνητικό) καλώδιο σε μια καθαρή, άβαφη μεταλλική επιφάνεια κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Κάπου στο μπλοκ κινητήρα είναι ένα καλό μέρος.
 • Μην συνδέετε το αρνητικό καλώδιο στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν να μην το κάνουν αυτό, καθώς υπάρχει πιθανότητα αυτό να προκαλέσει σπινθήρα και έκρηξη. Τώρα ξεκινήστε το αυτοκίνητο που θα δώσει το Boost και αφήστε το να τρέξει για 2-3 λεπτά πριν ξεκινήσετε το νεκρό αυτοκίνητο.
 • Αφαιρέστε τα καλώδια με την αντίστροφη σειρά από τον τρόπο σύνδεσης τους.
 • Διατηρήστε το αυτοκίνητο, σε λειτουργία για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αφήσετε στην μπαταρία αρκετό χρόνο για να επαναφορτιστεί.

4. Αντικατάσταση φίλτρων αέρα

Ένα από τα πιο παραμελημένα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας είναι τα φίλτρα αέρα. Διατηρούν τον κινητήρα καθαρό από σκόνη και άλλους ρύπους. Είναι φθηνά και επισκευάζονται εύκολα, επομένως το να διατηρείτε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας καθαρό είναι μια άλλη βασική δεξιότητα με συμβουλές επισκευής αυτοκινήτου που πρέπει να γνωρίζετε. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

 • Αρχικά, ανοίξτε την κουκούλα.
 • Στη συνέχεια, εντοπίστε τη μονάδα φίλτρου αέρα.
 • Αφαιρέστε το κάλυμμα του φίλτρου αέρα
 • . Ορισμένα οχήματα απαιτούν εργαλεία όπως ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε το κάλυμμα, ενώ σε άλλα, είναι μόνο μερικά κλικ.
 • Στη συνέχεια αφαιρέστε το φίλτρο αέρα και πλύνετε/σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το περίβλημα του φίλτρου αέρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα και η τσιμούχα γύρω από την άκρη του είναι καθαρά και χωρίς σκόνη.
 • Στη συνέχεια εισάγεται ένα νέο φίλτρο και το κάλυμμα αντικαθίσταται. Τελειώσατε!

Βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο σας αλλάζει μία φορά κάθε 30.000 μίλια ή περίπου μία φορά το χρόνο.

5. Αλλάξτε το λάδι κινητήρα

Για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του οχήματος και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κινητήρα του, πρέπει να ελέγχετε και να αλλάζετε το λάδι του αυτοκινήτου σας περιοδικά. Είναι εύκολο να παρακολουθείτε το λάδι. Βεβαιωθείτε μόνο ότι το όχημα ακουμπάει σε αρκετά επίπεδο δάπεδο. Και αν το έχετε μόλις παρκάρει, περιμένετε λίγα λεπτά, καθώς το λάδι μπορεί να μην είχε στραγγίσει εντελώς, με αποτέλεσμα μια λανθασμένη ένδειξη. Στη συνέχεια, με ένα πανί ή ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας, βγάλτε τη ράβδο στάθμης στάθμης, σκουπίστε τη και κολλήστε την ξανά στο σωληνάριο από όπου προήλθε.

Τραβήξτε το ξανά, λοιπόν, και διαβάστε τη σκηνή. Μπορείτε να δείτε εάν το λάδι εμφανίζεται μεταξύ των ενδείξεων “Χαμηλό” και “Γεμάτο”. Μία από τις πιο στοιχειώδεις ικανότητες DIY που πρέπει να έχετε για τη συντήρηση του αυτοκινήτου ή τη βασική επισκευή αυτοκινήτου είναι να αλλάξετε το λάδι του αυτοκινήτου σας. Φυσικά, είναι διαφορετική ιστορία εάν το φίλτρο λαδιού και η τάπα αποστράγγισης λαδιού είναι πραγματικά δύσκολο να προσπελαστούν.

Η αποστράγγιση του λαδιού αφαιρώντας την τάπα αποστράγγισης λαδιού, το ξεβίδωμα και άδειασμα του φίλτρου λαδιού, η επανατοποθέτηση του φίλτρου λαδιού και της τάπας αποστράγγισης, η αφαίρεση της τάπας της οπής πλήρωσης λαδιού και η έκχυση φρέσκου λαδιού είναι απλά βήματα. Σαφώς όλα τα παραπάνω είναι τα βασικά και για ένα ολοκληρωμένη Service αυτοκινήτου θα πρέπει να το πάτε σε συνεργείο.

Leave your comment
Comment
Name
Email