Ποια η σημασία του δικηγόρου εργατολόγου στις επιχειρήσεις

Ποια η σημασία του δικηγόρου εργατολόγου στις επιχειρήσεις

Πολλές αγωγές εργασίας θα μπορούσαν να αποτραπούν εάν οι εργοδότες επικεντρώνονταν σε ορισμένες πτυχές του περιβάλλοντος εργασίας τους και αναγνώριζαν προειδοποιητικά σημάδια των εργαζομένων. Αν και δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν όλες οι αγωγές που σχετίζονται με την απασχόληση, οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο δικαστικής προσφυγής εντοπίζοντας και κατανοώντας αυτούς τους κύριους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι μηνύουν τους εργοδότες τους.

1. Το αφεντικό μου δεν ακούει.

Ζητήματα εργασίας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσουν σε δικαστικές αγωγές εάν αγνοηθούν. Οι εργαζόμενοι συχνά χρειάζεται απλώς να εκπέμψουν στη διοίκηση, και παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται ως μη παραγωγική χρήση του χρόνου, είναι σημαντικό οι προϊστάμενοι να ακούν ώστε να μπορούν να προσφέρουν λύσεις και να κάνουν τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι ακούγονται. Διαφορετικά, ένας δικηγόρος ή ένας διοργανωτής συνδικάτων θα χαρεί να δώσει μια φιλική επαφή με έναν υπάλληλο.

Οι καλές δεξιότητες ακρόασης και επίλυσης διαφορών είναι ζωτικής σημασίας για τους επόπτες πρώτης γραμμής που έχουν την ικανότητα να εξαλείφουν τα προβλήματα πριν ξεκινήσουν. Τέτοιες δεξιότητες, σε συνδυασμό με την κατανόηση της πολιτικής της εταιρείας από τον επόπτη, θα επιτρέψουν σε έναν επόπτη να αναγνωρίσει και να ανταποκριθεί σωστά σε ζητήματα που σχετίζονται με την παρενόχληση, τον νόμο περί οικογενειακής άδειας και ιατρικής άδειας, τον νόμο για τους Αμερικανούς με αναπηρίες και άλλους εργατικούς νόμους.

2. Δεν είχα ιδέα ότι δεν έκανα καλή δουλειά.

Τα ζητήματα απόδοσης μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα από προβλήματα παραγωγής όταν άπειροι ή μη εκπαιδευμένοι διευθυντές αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τους υπαλλήλους με κακές επιδόσεις και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις τους. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν με την καθοδήγηση των διευθυντών και των προϊσταμένων για να υιοθετήσουν θετικές δεξιότητες επικοινωνίας και να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιες και ειλικρινείς αξιολογήσεις. Υψηλή σημασία έχει επίσης και η συμβολή των δικηγόρων για συντάξεις.

3. Οι συνάδελφοί μου με κουτσομπόλεψαν αφού έφυγα.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με μια εύκολη λύση. Οι πρώην υπάλληλοι δεν θέλουν να γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιού από συναδέλφους και αναπόφευκτα θα μάθουν για τέτοιου είδους κουτσομπολιά μέσω φίλων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντίστοιχα, οι εργοδότες μπορεί να περιορίσουν τη συζήτηση των πρώην εργαζομένων στο χώρο εργασίας, ενώ έχουν υπόψη ορισμένους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς νόμους που μπορεί να επηρεάσουν την ομιλία των εργαζομένων.

4. Ο εργοδότης μου λέει άσχημα λόγια για μένα στους υποψήφιους εργοδότες.

Όταν ένας πρώην εργαζόμενος αποκτά νέα απασχόληση, ο εργαζόμενος μπορεί να μην είναι τόσο αναστατωμένος με τον πρώην εργοδότη και είναι λιγότερο πιθανό να ασκήσει αγωγή. Ένας συνετός εργοδότης θα βοηθήσει έναν πρώην εργαζόμενο στην απόκτηση νέας απασχόλησης περιορίζοντας τις πληροφορίες αναφοράς σε ημερομηνίες απασχόλησης, τίτλο και καθήκοντα εργασίας και τελευταίο ποσοστό αμοιβής (όπου επιτρέπεται από το νόμο). Συμβολευτείτε έναν ειδικό δικηγόρο εργατολόγο για την δική σας υπόθεση.

5. Άλλοι άνθρωποι ξέφυγαν με το ίδιο πράγμα.

Η ασυνεπής πειθαρχία ευνοεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για ισχυρισμούς διακρίσεων και οργάνωση συνδικάτων. Ακόμη και αν ένας εργοδότης δεν έκανε παράνομες διακρίσεις κατά την πειθαρχία ή την απόλυση εργαζομένου, πρέπει να αποδείξει ότι η απόφασή του δεν βασίστηκε σε προστατευόμενα χαρακτηριστικά όπως η ηλικία, η αναπηρία, η εθνική καταγωγή, η φυλή, η θρησκεία ή το φύλο. Μια τέτοια εμφάνιση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη όταν οι εργαζόμενοι εκτός της προστατευόμενης τάξης του παραπονούμενου υπαλλήλου είχαν διαφορετική μεταχείριση.

Οι εργοδότες θα πρέπει να αποφύγουν αυτή τη δύσκολη θέση εφαρμόζοντας αυστηρά τις πολιτικές και τις πειθαρχικές τους διαδικασίες.

6. Οι συνάδελφοί μου ήταν τόσο αγενείς που με έκαναν να τα παρατήσω.

Αν και ο ομοσπονδιακός νόμος δεν απαιτεί από τους εργοδότες να παρέχουν στους εργαζομένους έναν πολιτικό και ευγενικό χώρο εργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι υποθέτουν ότι ο εργοδότης τους είναι νομικά υποχρεωμένος να το κάνει. Οι εργοδότες που διατηρούν ένα φιλικό και θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να αποφύγουν καταστάσεις όπου ένας πρώην εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι τον ξεχωρίζουν οι συνάδελφοι με βάση ένα προστατευμένο χαρακτηριστικό.

7. Το αφεντικό μου δεν φέρθηκε σωστά.

Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εκδικηθούν ένα κακόβουλο αφεντικό συχνά αναζητούν έναν δικηγόρο εργασίας. Ο δικηγόρος του υπαλλήλου θα προσπαθήσει να συνδέσει τη συμπεριφορά του διευθυντή με παραβίαση του εργατικού δικαίου. Οι εργοδότες θα πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή στο ηθικό των εργαζομένων και θα πρέπει να εντοπίζουν και να καθοδηγούν τους διευθυντές και τους προϊσταμένους που επιβαρύνουν τη σχέση εργασίας.

8. Αντίδραση για παράπονα.

Τα αντίποινα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αξιώσεις σε αγωγές που σχετίζονται με την εργασία. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί η σημασία του να μην ανταποδίδουμε έναν υπάλληλο που παραπονιέται για παράνομες δραστηριότητες. Οι εργοδότες θα πρέπει να διατηρούν ισχυρές πολιτικές αναφοράς παραπόνων και έρευνας που προστατεύουν τους εργαζόμενους από αντίποινα και διασφαλίζουν ότι οι διευθυντικοί υπάλληλοι είναι καλά εκπαιδευμένοι στη διαδικασία παραπόνων και έρευνας.

9. Δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί απολύθηκα.

Οι εργαζόμενοι συνήθως ντρέπονται αφού τους αφήσουν να φύγουν και μπορεί να μην παραδεχτούν τις ατέλειές τους στην οικογένεια και τους φίλους τους.

Ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί ακόμη και να δημιουργήσουν μια δικαιολογία για την απόλυση κατηγορώντας τον πρώην εργοδότη για διάκριση ή άλλο παράνομο κίνητρο. Τέτοιες δικαιολογίες μπορεί τελικά να αναγκάσουν έναν υπάλληλο να υποβάλει μήνυση για να σώσει το πρόσωπο. Οι εργοδότες μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες περιστάσεις συμφωνώντας να διατηρήσουν εμπιστευτικό τον λόγο της απόλυσης και ακόμη και, όταν χρειάζεται, να παράσχουν στον εργαζόμενο μια δικαιολογία σε περίπτωση που κάποιος αμφισβητήσει την απόλυση.

Οι εργοδότες θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δείξουν στον εργαζόμενο τα αποδεικτικά στοιχεία που μπορεί να προσκομίσει σε μια αγωγή.

Leave your comment
Comment
Name
Email