Αναβάθμιση ή επισκευή Laptop; Ποια ήταν η εμπειρία μου

Αναβάθμιση ή επισκευή Laptop; Ποια ήταν η εμπειρία μου

Ο φορητός μου υπολογιστής άρχισε να γίνεται αργός, οπότε αγόρασα έναν καινούργιο. Αυτό είναι μια σημαντική αναβάθμιση για μένα. Μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να μάθω πώς να χρησιμοποιώ τον φορητό υπολογιστή μου με νέους τρόπους. Αν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, κάντε το τώρα!

 Άρχισα να χρησιμοποιώ το φορητό υπολογιστή μου ως αντικαταστάτη του επιτραπέζιου υπολογιστή.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας με έναν φορητό υπολογιστή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον, οι φορητοί υπολογιστές είναι γενικά πιο ακριβοί από τους επιτραπέζιους. Δεύτερον, είναι πιο δύσκολο να επισκευαστούν και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής – μπορείτε να περιμένετε ότι ο δικός σας θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση (αν όχι νωρίτερα).

Αν αυτά σας φαίνονται σαν εμπόδια, τότε μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα:

Ο φορητός μου υπολογιστής γινόταν αργός.

Ο φορητός μου υπολογιστής γινόταν αργός. Λειτουργούσε πιο αργά από ό,τι συνήθιζε και παρατηρούσα ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ανοίξει εφαρμογές και να φορτώσει ιστοσελίδες. Ο υπολογιστής ξεκινούσε επίσης πιο αργά από ό,τι συνήθιζε.

Ο φορητός μου υπολογιστής λειτουργούσε μια χαρά για χρόνια πριν συμβεί αυτό, οπότε τι μπορεί να το προκαλεί αυτό;

Ο φορητός υπολογιστής μου έγινε όλο και πιο δύσχρηστος

Έχω ένα φορητό υπολογιστή που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Είναι ένα καλό μηχάνημα, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο ή εύκολο στη χρήση όσο ήταν παλιά. Η μπαταρία δεν κρατάει τη φόρτιση για τόσο πολύ και ο σκληρός δίσκος έχει αρχίσει να παρουσιάζει βλάβες.

Τις προάλλες προσπαθούσα να κάνω κάτι στο φορητό μου υπολογιστή, όταν απλά πάγωσε: Δεν είχα άλλη επιλογή από το να περιμένω μέχρι ο υπολογιστής να επανεκκινήσει μόνος του για να μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι. Αυτό ήταν αρκετά ενοχλητικό από μόνο του, αλλά αυτό που πραγματικά με πείραξε ήταν ότι μετά εμφανίστηκαν όλα αυτά τα μηνύματα που μου έλεγαν πόσος ελεύθερος χώρος είχε απομείνει στον σκληρό μου δίσκο – και μετά ένα άλλο μήνυμα που με ρωτούσε αν ήθελα βοήθεια για να ελευθερώσω περισσότερο χώρο διαγράφοντας παλιά αρχεία!

Αγόρασα ένα νέο φορητό υπολογιστή και μέχρι στιγμής τον λατρεύω. Είναι αρκετά ισχυρό για να τρέξει όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι, αλλά αρκετά μικρό ώστε να χωράει στο σακίδιό μου. Σκέφτηκα και την επισκευή του Laptop μήπως σώσω την κατάσταση.

Έχω ακόμα να μάθω κάποια πράγματα πριν βάλω το χέρι μου σε μια τάξη. Το πρώτο πράγμα είναι να καταλάβω πώς να εργάζομαι με το touchpad αυτού του νέου μηχανήματος αντί για ποντίκι ή trackpad (που χρησιμοποιώ στον τρέχοντα υπολογιστή μου). Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλα πράγματα, όπως το να μάθω πώς να χρησιμοποιώ το Microsoft Office σε αυτό το μηχάνημα αντί για τα Έγγραφα Google ή το LibreOffice Writer (την έκδοση ανοικτού κώδικα του Word).

Αν σκεφτόσασταν να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, κάντε το τώρα.

Έτσι θα πρέπει να βάλω το χέρι μου σε μια αίθουσα διδασκαλίας: Αν σκεφτόσασταν να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας, κάντε το τώρα. Ακόμα καλύτερα έψαξα ειδικό για επισκευή laptop Hp.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα μπορώ να κάνω όλα τα πράγματα που θέλω με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα. Τα βήματα είναι απλά:

  • Συγκρίνετε τις τιμές σε διάφορα καταστήματα λιανικής πώλησης (Amazon, Best Buy) και δείτε ποιο έχει την καλύτερη προσφορά για αυτό που θέλετε (αριθμός μοντέλου).
  • Παραγγείλετε online ή παραλάβετε στο κατάστημα, ανάλογα με το ποια επιλογή σας εξυπηρετεί καλύτερα.
  • Περιμένετε την παράδοση! Ο χρόνος που θα χρειαστεί αυτό θα διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε, αλλά συνήθως διαρκεί μεταξύ 1-2 εβδομάδων αν παραγγείλετε από το Amazon Prime – και μερικές φορές ακόμα και λιγότερο από αυτό! Μόλις φτάσει στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, τότε αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του νέου υλικού στο παλιό σασί…

Συμπερασματικά

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας. Τα νέα μοντέλα είναι ταχύτερα, ελαφρύτερα, ισχυρότερα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από ποτέ. Μπορείτε να τα βρείτε τώρα στα καταστήματα ή να τα παραγγείλετε online από οποιονδήποτε κατασκευαστή, όπως η Apple ή η Dell. Το καλύτερο με την αναβάθμιση είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάξετε τον παλιό σας φορητό υπολογιστή – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή μνήμη για ό,τι χρειάζεστε!

Leave your comment
Comment
Name
Email